ABOUT AUTHOR

pátek 28. dubna 2017

CANDÁT S ČERVENOU ČOČKOU

Vítám vás u dnešního článku! Připravil jsem si pro vás skvělý tip na zdravý oběd či večeři. Konkrétně candáta s červenou čočkou a brambory. Příprava je velmi jednoduchá a nezabere víc jak 30 minut. Tak jdem na to!

Suroviny : 

  • Candát filet 150g
  • Brambory 100g
  • Červená čočka 50g
  • Sójová smetana 20ml
  • Miso pasta, himalájská sůl, olivový olej, kmín, pepř

Bohužel zbylé suroviny jsem nevyfotil :(

Příprava :

Nejprve si přichystáme filety candáta, které osolíme, lehce opepříme, posypeme troškou kmínu, pokapeme čerstvou citrónovou štávou a ideálně necháme 10 minut odležet v lednici. 
Poté uvaříme červenou čočku v mírně solené vodě a zároveň dáme vařit do hrnce oloupané brambory. Čočku bychom neměli rozvařit, jakmile změkne, scedíme vodu a v hrnci ji důkladně promícháme se lžící olivového oleje a sójovou smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali lžičku miso pasty. Do měkka uvařené brambory můžeme a nemusíme v hrnci rozmačkat na kaši. Candáta vložíme na rozpálenou pánev malým množstvým oleje a na nejvyšší teplotě z obou stran osmahneme. Tepelná úrava by neměla přesáhnout 4 minuty.

Nutriční hodnoty : 

  • Energie : 430kcal
  • Bílkoviny : 40g
  • Sacharidy : 45g
  • Tuky : 10g
  • Vláknina : 7g

Doufám, že se vám můj první článek s receptem líbil no a já zas doufám, že každým dalším receptem to bude lepší a lepší. 

2 komentáře:

  1. Vypadá to nádherně ;) Jenom jakožto zeleninožravcovi mi tam chybí zelenina :D
    A dotaz na konec: Červené čočce nevadí, že se vaří v osolené vodě? Normální čočka se má totiž ochucovat až na konec, jinak se vaří dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozrejme si muzes k tomu dat nejaky mensi zeleninovy salat :) Nevsiml jsem si, ze by to nejak vadilo. Ja osobne ji varim na panvy pod poklickou, lehce ponorenou ve vode a nesolim ji nebo kdyztak minimalne :)

      Vymazat