ABOUT AUTHOR

pátek 5. května 2017

LOSOS NA GRILU


Vítám vás u dalšího receptu. Dneska si ukážeme rychlý a jednoduchý recept na přípravu lososa. Lososa miluju, je to podle mě nejlepší rybí maso, takže ho poměrně často zařazuji do svého jídelníčku, jelikož je plný bílkovin a také zdravých tuků. Samotná příprava jídla trvá okolo 20 minut. Takže docela rychlovka :)

Suroviny:

  • Losos 150g
  • Rýže natural 100g
  • Fazolové lusky 100g
  • Kmín, pepř, sůl, sojová omáčka

Příprava:

Nemraženého čerstvého lososa lehce opepříme, osolíme, hodíme na pánev nejlépe bez oleje (toto provádějte pouze v případech, pokud jste vlastníky pánve s nepřilnavým povrchem, v opačném případě trocha tuku prospěje) a na vyšší teplotě přibližně 2 minuty osmahneme z obou stran. Pokud máte domácí gril, tak ho neváhejte využít :) Pokud pracujeme s pánví, teplotu o třetinu stáhneme a pod pokličkou necháme pracovat přibližně dalších 5 minut. Na poslední 1-2 minuty polici odklopíme.Rýži vaříme v nesolené vodě průběžně, natural zabere cca 15 minut. Jakmile je losos hotový, do stejné pánve se zbytky oleje nasypeme mražené fazolové lusky a při teplotě nepřevyšující 200 stupňů necháme dvě minutky osmahnout (já osobně preferuji dušení fazolek v hrnci). Na konec pokápneme sójovou omáčkou, vzniklou šťávou polijeme rýži, lososa zakápneme čerstvou citrónovou šťávou. Porce je plná plnohodnotných a poměrně dobře stravitelných bílkovin, lehce stravitelných škrobů a dostatku vlákniny.




Nutriční hodnoty:


  • Energie: 705kcal
  • Bílkoviny: 40g
  • Tuky: 25g
  • Sacharidy: 80g
  • Vláknina: 10g


2 komentáře:

  1. Mňam tak to už áno. Ja si najčastejšie tiež robím lososa na grile ale dám tam bylinkové maslo a k tomu zemiaky. Toto ale vyzerá lahodné a určite vyskúšam.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle! Já dnes měla náhodou taky lososa na grilu. Ale pro změnu s cuketou a chřestem :)
    Na fazolky mám každopádně již delší dobu chuť, takže na ně budu muset zajít :)
    Veronique beauty

    OdpovědětVymazat